Την 19η Φεβρουαρίου 2019, κατατέθηκε από την Παναγιώτα Βράντζα και συνυπογράφεται από 13 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τροπολογία με θέμα: «Αλλαγή καθεστώτος ορισμού ανταποκριτών ΕΛΓΑ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού».

 

Με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση επιδιώκεται να διευκολυνθεί η λειτουργία του οργανισμού γεωργικών ασφαλίσεων, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο αγροτικός κόσμος, και να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία ως ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε κάθε δήμο, ορίζονται δημοτικοί υπάλληλοι, τους οποίους προαιρετικά προτείνει ο δήμαρχος και εγκρίνει ο Πρόεδρος του οργανισμού.

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας παρατηρήθηκε αδυναμία ορισμού υπαλλήλου ως ανταποκριτή, είτε από την έλλειψη συνεργασίας με το δήμο, είτε λόγω έλλειψης δημοτικών υπαλλήλων, κυρίως σε απομακρυσμένους μικρούς δήμους ή τοπικές κοινότητες.

Με την τροπολογία και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αγρότες, ο Δήμος υποχρεούται πλέον να ορίσει ανταποκριτή του ΕΛΓΑ. Στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, ως ανταποκριτής μπορεί να οριστεί μέλος του τοπικού συμβουλίου ή και μέλος προτεινόμενο από τον οικείο αγροτικό συνεταιρισμό.

Είναι προφανές ότι με την παρούσα τροπολογία, θα μειωθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, στις περιπτώσεις όπου αυτές προκύπτουν από τη μη έγκαιρη ενημέρωση του οργανισμού.

Προσθήκη σχολίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Copyright © 2024